Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 84


A doua ediție a “Taberei de vară pentru cercetași”


Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Relații Publice, lansează pe pagina proprie de Internet - www.mapn.ro/tabara, concursul național de selecție a elevilor de liceu din clasele IX-XI pentru participarea la a doua ediție a “Taberei de vară pentru cercetași”, care se va desfășura în perioada 6-16 august 2005 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret, Casa NATO și Asociația Euroatlantică “Manfred Worner”.

Desfășurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra are ca obiective dezvoltarea și valorificarea calităților fizice și morale ale tinerilor participanți, a spiritului de competiție și de echipă.

Concursul de selecție se desfășoară on-line și cuprinde două etape pentru testarea cunoștințelor elevilor despre Armata României și NATO. În prima etapă (25 februarie – 10 aprilie 2005), echipe constituite din câte doi liceeni vor completa un formular de înregistrare și vor răspunde la 15 întrebări tip grilă. Echipele care au răspuns corect la cel puțin zece întrebări se califică pentru a doua etapă (11 aprilie – 10 iunie 2005), unde vor da răspunsuri la un nou set de întrebări.

În perioada 11 - 15 iunie a.c., juriul concursului va evalua răspunsurile trimise prin e-mail de echipele înscrise, primele 24 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.
Programul taberei cuprinde activități aplicativ–militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă.

Căștigătorii concursurilor organizate pe timpul taberei vor participa, în luna octombrie a.c., la competiția cercetașilor militari - „Roza cercetașului”.

Detalii cu privire la acțiune pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum și de la responsabilul de proiect, maior Liviu Dragoman, telefon: 021-410.40.40 – int. 1011.608 sau mobil: 0723-243.666.



Biroul de Presa al M.Ap.N.