Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 87


Militarii Batalionului 300 Infanterie, în casă nouă la Kandahar


Ofițerul de relații publice al Batalionului 300 Infanterie „Sfîntul Andrei”, căpitanul Florin Paraschiv, a transmis următoarea corespondență din Kandahar, Afganistan:

Miercuri, 2 martie a.c., a avut loc, în prezența comandantului Brigăzii 3 Infanterie „Bronco”, colonel Richard Pedersen, inaugurarea oficială a noii tabere unde sunt încartiruiți militarii Batalionului 300 Infanterie “Sfântul Andrei”.

Conform aprecierilor comandantului batalionului românesc, maiorul Adrian Soci, dotările acesteia sunt similare cu cele din tabăra trupelor americane, iar punctul de comandă este echipat astfel încât să răspundă cerințelor moderne de conducere a misiunilor. Capela militară - „Voronețul Afganistanului”, cum îi spun militarii români - este în faza finală a lucrărilor de construcție și va continua să constituie simbolul apropierii spirituale a militarilor români de Dumnezeu și de țară.

Comandantul Brigăzii „Bronco”, căreia i se subordonează operațional batalionul românesc, a apreciat modul de realizare a taberei și a spus că este deosebit de onorat de participarea României, alături de SUA, la lupta împotriva terorismului, precum și de faptul că pe parcursul misiunii sale a reușit să cunoască mai multe detașamente românești. Este vorba despre Batalionul 280 Infanterie din Focșani, Batalionul 281 Infanterie din Râmnicu-Sărat și Batalionul 300 Infanterie din Galați. Colonelul Pedersen a spus că le consideră pe toate trei foarte bine pregătite, având în vedere conștiinciozitatea cu care militarii și-au îndeplinit sau execută în prezent misiunile primite.


Biroul de Presa al M.Ap.N.