Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 91


COMUNICAT


In baza art. 68, alin. 1 si 2, din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, prin ordin al ministrului apararii nationale, doi dintre membrii echipajului elicopterului IAR 330 H care si-au pierdut viata pe timpul executarii unei misiuni in ziua de 7 aprilie a.c. au fost inaintati in grad post-mortem, astfel: capitan-comandorul Ionel Tarca la gradul de comandor, capitanul Ion Dinicu la gradul de locotenent-comandor.

Totodata, maistrului militar clasa a II-a Serban Tiberiu i s-a acordat gradul de sublocotenent.

Inmormantarea comandorului p.m. Ionel Tarca si a sublocotenentului p.m. Tiberiu Serban va avea loc maine, 9 aprilie, la Cimitirul Municipal Constanta, iar locotenent-comandorul p.m. Ion Dinicu va fi inhumat joi, 10 aprilie, in localitatea Posta Calnau, din judetul Buzau. Funeraliile se vor desfasura cu onoruri militare.

La scurt timp de la aflarea vestii privind tragicul eveniment, colonelul Steven Dreyer, comandantul contingentului american aflat la Mihail Kogalniceanu, a prezentat conducerii bazei aeriene condoleante pentru familiile indoliate, exprimand, totodata, compasiunea camarazilor americani fata de cele intamplate.

Intregul personal al Bazei 57 Aeriana este alaturi de familiile indoliate, contribuind, in aceste momente, la atenuarea durerii pricinuite de grelele pierderi suferite. Camarazii celor disparuti se vor ocupa de indeplinirea indatoririlor crestinesti si legale firesti in asemenea situatii.

Cercetarile efectuate de comisia M.Ap.N. condusa de generalul de flotila aeriana Constantin Croitoru pot dura, potrivit reglementarilor in vigoare, cel putin 30 de zile, in functie de complexitatea expertizelor tehnice care se vor face.Biroul de presa al MApN