Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 97


Medicii și asistenții militari din Irak – vizitați de


Echipa medicală românească dislocată la spitalul de campanie american din Abu Ghraib a fost vizitată, la finele săptămânii trecute, de Mihai Stuparu, ambasadorul României în Irak.

Membrii contingentului românesc au prezentat condițiile în care își desfășoară activitatea și modul în care cooperează cu partenerul american, a precizat maiorul Ciobancă Mihăiță, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak.

Gazdele americane au evidențiat faptul că personalul medical românesc s-a integrat rapid și s-a adaptat foarte bine standardelor de activitate din cadrul spitalului. Responsabilul pe probleme de asistență medicală la nivelul întregii coaliții din Irak a apreciat pregătirea profesională a personalului nostru medical și a spus că cei 20 de medici și asistenți sunt o solidă garanție că medicina militară românească reprezintă una din specializările militare în care Armata României excelează.

Domnul Stuparu a fost interesat dacă și în ce măsură Ambasada României poate soluționa diverse probleme privind activitatea membrilor echipei medicale.

La încheierea vizitei, ambasadorul a oferit mărțișoare și cadouri simbolice personalului feminin român și american.
Biroul de Presa al M.Ap.N.