Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 109


Seminar internațional pe problematica managementului carierei


La Palatul Cercului Militar Național din București, s-a desfășurat, în perioada 14-17 martie a.c., seminarul cu tema: “Principiile occidentale privind procesele de management al carierei militare”, la care au participat reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Serviciului de Informații Externe, Serviciului Român de Informații și ai Armatei Republicii Moldova.

Activitatea a fost organizată de Direcția Management Resurse Umane din M.Ap.N. împreună cu Centrul pentru Relațiile Civili – Militari din cadrul Școlii Post-Universitare a Forțelor Navale ale Armatei S.U.A. și sub patronajul Ambasadei S.U.A. la București.

Dezbaterile din cadrul seminarului s-au referit la organizarea în domeniul activității de personal, identificarea cerințelor operative de personal, lista de sarcini esențiale ale unei misiuni, sistemul de management al carierei. De asemenea, participanților le-a fost prezentat un studiu de caz privind generarea și dislocarea unei forțe într-un teatru de operații din afara teritoriului național.

Temele abordate se constituie ca elemente ale unui sprijin real în dezvoltarea unui management al carierei modern, orientat pe identificarea cerințelor operative ale armatei, contribuind la compatibilizarea activităților de management al resurselor umane ale armatei române cu cele din armatele celorlalte state membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Biroul de Presa al M.Ap.N.