Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 115


Ministrul Atanasiu în vizită oficială la Sofia


Pe timpul vizitei pe care o va întreprinde în Bulgaria, în zilele de 22 și 23 martie a.c., ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, va discuta cu omologul său, Nikolai Svinarov, despre rolul NATO și al Uniunii Europene în asigurarea securității și stabilității regionale și continentale, precum și despre cooperarea celor două țări pentru stabilirea unei abordări integrate a problematicii sud-estului Europei și a zonei Mării Negre.

Cei doi miniștri vor analiza, de asemenea, procesele de reformă în curs de desfășurare în armatele României și Bulgariei, precum și evoluția relațiilor militare bilaterale. Un alt subiect de discuție va fi participarea militarilor români și bulgari la operațiunile din Balcani, Irak și Afganistan.

În programul vizitei sunt prevăzute întâlniri ale ministrului român cu Simeon Saxa-Coburg Gotha, primul ministru al Republicii Bulgaria, cu Solomon Passi, ministrul de externe, și cu președintele Comisiei de Politică Externă, Securitate și Apărare a Parlamentului. Delegația română va vizita, de asemenea, baza aeriană „Graf Ignatievo”, din Plovdiv.

Jurnaliștii interesați vor putea obține detalii, pe timpul vizitei ministrului, de la Luminița Kohalmi, director adjunct al Direcției Relații Publice a M.Ap.N., telefon 0744-358.218 sau 0744-595.254.
Biroul de Presa al M.Ap.N.