Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 122


Instituția subofițerului consilier – o necesitate a unei armate moderne


„Sunteți deschizători de drum și de dumneavoastră depinde evoluția instituției subofițerului consilier în armata română”, a precizat astăzi generalul dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major General, la deschiderea Convocării cu consilierii comandanților pentru problemele soldaților, gradaților, subofițerilor și maiștrilor militari din Armata României.

Activitatea, care are loc în zilele de 23 și 24 martie a.c. la sediul Ministerului Apărării Naționale, este organizată și condusă de consilierul șefului Statului Major General, plutonierul adjutant Tiberiu-Augustin Nicolau, și are ca obiective aprofundarea rolului și atribuțiilor funcției de subofițer consilier, în contextul trecerii la completa profesionalizare a armatei. „Practic, acum definim o nouă cultură militară prin care se creează un tandem al liderilor: ofițer – subofițer”, a menționat generalul Bădălan. În cadrul acestei activități de echipă, subofițerul consilier este responsabil de modalitățile de aplicare a deciziilor comandanților și se implică activ în găsirea soluțiilor pentru problemele care apar în activitatea soldaților, gradaților, subofițerilor și maiștrilor militari.

Pentru realizarea acestui deziderat sunt reformulate anumite prevederi din regulamentele militare, prin care se statuează poziția și competențele subofițerului consilier. „Corpul subofițerilor și maiștrilor militari își delimitează astfel statutul și dobândește o personalitate distinctă, afirmându-și condiția de coloană vertebrală a armatei române”, a spus șeful Statului Major General.

La deschiderea convocării cu subofițerii consilieri au participat, de asemenea, șefii categoriilor de forțe ale armatei.Biroul de Presa al M.Ap.N.