Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 94


COMUNICAT


Luni, 14 aprilie a.c., in prezenta conducerii Ministerului Apararii Nationale, la sediul institutiei a avut loc un ceremonial de inaintare in grad a doi jurnalisti - reporter, respectiv cameraman, de la postul de televiziune Antena 1 -, care s-au distins prin activitatea deosebita si profesionalismul de care au dat dovada in calitate de corespondenti de razboi la Bagdad, in timpul conflictului din Irak.

Astfel, in baza Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin ordin al ministrului apararii nationale, sublocotenentul in rezerva Petrisor Adelin-Laurentiu a fost inaintat la gradul de locotenent in rezerva, iar prin ordin al sefului Statului Major General, caporalului in rezerva Dobre Florin-Adrian i s-a acordat gradul de plutonier in rezerva.

Ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, i-a felicitat pe cei doi jurnalisti pentru curajul cu care au infruntat pericolele din Irak, in momente foarte tensionate, asigurand informarea prompta si precisa a publicului din tara. Totodata, domnul Pascu a spus ca si altor jurnalisti, care au reprezentat cu cinste Romania in zona de conflict, li se va evalua situatia militara, urmand ca, dupa caz, sa fie avansati in grad.

Nota: Fotografii de la acest eveniment sunt disponibile la Biroul de Presa.Biroul de presa al MApN