Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 130


Dialog româno-polonez la sediul M.Ap.N.


Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, Marius Bălu, s-a întâlnit astăzi, la sediul M.Ap.N., cu domnul Jerzy Jaskiernia, care conduce o delegație parlamentară a Comisiei pentru relații externe din Seimul polonez, aflată într-o vizită oficială în România.

În cadrul întrevederii, parlamentarilor polonezi le-au fost prezentate obiectivele Armatei României, evidențiindu-se prioritatea pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră ca stat membru cu drepturi și obligații al Alianței Nord-Atlantice. În același context, s-a subliniat preocuparea pentru optimizarea procesului de reformă în scopul realizării unei structuri de forțe performante, eficiente, flexibile și interoperabile cu cele ale armatelor statelor aliate.

Un subiect aparte de discuție l-a constituit colaborarea foarte bună dintre militarii armatelor celor două țări în cadrul misiunii de stabilizare și reconstrucție din Irak, unde un detașament românesc se află sub comandă poloneză în cadrul Diviziei Multinaționale Centru-Sud.

În finalul discuțiilor, domnul Jaskiernia și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu starea celor trei jurnaliști români aflați într-o situație deosebită în Irak.Biroul de Presa al M.Ap.N.