Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 266


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea, efectuează, în perioada 10-15 noiembrie, o vizită oficială în Republica Populară Chineză, la invitația omologului său chinez, Liang Guanglie.

Agenda convorbirilor cuprinde subiecte privind cooperarea militară bilaterală, modernizarea celor două armate, situația de securitate din zonele de interes strategic pentru cele două armate, precum și aspecte referitoare la problematica neproliferării armelor de distrugere în masă.

Ministrul Gabriel Oprea va participa la exercițiul de instruire româno-chinez "Friendship Action 2010", care se desfășoară în localitatea Kunming, provincia Yunnan, și va discuta cu militarii plutonului de vânători de munte despre condițiile de instruire alături de partenerii chinezi.

Programul ministrului apărării naționale mai cuprinde întâlniri cu reprezentanți ai Comisiei Militare Centrale și vizitarea unor unități militare. De asemenea, ministrul Gabriel Oprea îl va vizita pe sergentul (r) Daniel Porumb, care se află internat, de la 1 noiembrie a.c., la Institutul Medical Neurologic "Hongtianji", pentru tratament de specialitate.

Aflat în Irak, cu Batalionul 495 Infanterie, Daniel Porumb a fost rănit în data de 14 aprilie 2007, în timpul executării unei misiuni de patrulare lângă Tallil. În anul 2007, el a fost supus unei intervenții chirurgicale la Centrul medical regional din Landstuhl (Germania). Ulterior, militarul a fost internat în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, unde a urmat tratament în cadrul unui program de recuperare postoperatorie.


Biroul de presă