Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 137


Acțiuni ale militarilor români în sprijinul populației irakiene


În cadrul unor acțiuni de cooperare civili-militari (CIMIC), militarii Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni", alături de militari americani și italieni participanți la Forța Multinațională din Irak, au distribuit, la finele săptămânii trecute, alimente, apă, jucării și medicamente copiilor dintr-o școală primară din localitatea Al Sayd Dakheel.

Căpitanul Florea Carol, ofițerul de relații publice al batalionului, informează că materialele, în valoare totală de aproximativ 4.000 de dolari S.U.A., au fost donate de Crucea Roșie Italiană și de Spitalul de Campanie din tabăra Mittica.

Cu aceeași ocazie, o echipă multinațională, din care a făcut parte și căpitanul doctor Adrian Hrihor, medicul șef al batalionului, a acordat asistență medicală localnicilor.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în orașul Suq ash Shuyukh, militari români și italieni au distribuit la spitalul din localitate ajutoare umanitare constând în lenjerie de pat, echipamente medicale și instalații sanitare, precum și materiale de birotică și tehnică de calcul Consiliului local din aceeași localitate.

Cooperarea militarilor Forței Multinaționale cu organizațiile guvernamentale și neguvernamentale contribuie, prin acest gen de acțiuni, la asigurarea unui mediu de securitate stabil, adecvat desfășurării acțiunilor de reconstrucție a infrastructurii în zona de responsabilitate.


Biroul de Presa al M.Ap.N.