Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 151


Poligon de instrucție construit de geniștii români pentru armata irakiană


Militarii Detașamentului de Geniu Irak IV au finalizat, la sfârșitul acestei săptămâni, lucrările de amenajare a unui poligon de instrucție pentru un batalion al armatei irakiene, în apropierea orașului Ad Diwaniyah.

Geniștii români au executat, timp de trei săptămâni, pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați, lucrări de decapare și nivelare a terenului, berme (valuri de pământ), locașe de tragere și posturi de observare. Securitatea zonei a fost asigurată de militarii polonezi.

Conform informațiilor transmise de ofițerul de relații publice al contingentului românesc din Irak, maiorul Mihăiță Ciobancă, comanda Diviziei Multinaționale de Centru-Sud a evaluat calitatea lucrărilor executate pentru realizarea poligonului, acțiune care face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare a bazei materiale de instrucție a armatei irakiene. Forța multinațională pune un accent deosebit pe ridicarea nivelului de instruire a armatei și poliției irakiene în vederea preluării de către acestea a responsabilităților care le revin pentru asigurarea securității cetățenilor.


Biroul de Presa al M.Ap.N.