Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 156


Atanasiu: Balcanii, zonă de importanță strategică pentru România


“Sprijinim candidatura țării dumneavoastră pentru participarea la Programul de Parteneriat pentru Pace și apreciem că apropierea Uniunii Serbia și Muntenegru de NATO reprezintă un pas hotărâtor în ceea ce privește instaurarea unui climat de securitate în Balcani”, a declarat astăzi, la Belgrad, ministrul român al apărării, Teodor Atanasiu.

Pe timpul discuțiilor cu omologul său Prvoslav Daviniæ, Atanasiu a împărtășit din experiența pe care România a acumulat-o în procesul de reformă a armatei. Referitor la relațiile militare bilaterale, cei doi oficiali au remarcat faptul că acestea au avut un caracter constant ascendent, manifestat atât la nivelul conducerilor ministerelor, cât și la nivelul categoriilor de forțe armate.

Atanasiu a menționat că Balcanii reprezintă o zonă de importanță strategică pentru România și că țara noastră va continua să se implice, la nivel politic și militar, în procesul de stabilizare și democratizare din regiune.

Tot astăzi, în contextul vizitei oficiale a delegației române, la Belgrad a fost semnat un protocol între Ministerul Apărării Naționale al României și Ministerul Apărării din Serbia și Muntenegru privind colaborarea în domeniul învățământului și pregătirii personalului militar și civil.


Biroul de Presa al M.Ap.N.