Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 157


În premieră: proiect umanitar integral românesc finalizat în Irak


Militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” au finalizat astăzi, în Irak, primul proiect umanitar integral românesc, în cadrul campaniei “Copii pentru copii”, inițiată de Societatea Română de Radiodifuziune și realizată cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

În cadrul unei acțiuni de cooperare civili-militari (CIMIC), românii au distribuit copiilor dintr-o grădiniță aflată în localitatea Al Fudliyah zece colete cu jucării, adunate de copiii din mai multe orașe românești.

Prezent la activitate, șeful Consiliului local din Al Fudliyah, Hayder Faissal, a spus: “Mulțumim trupelor române și copiilor din România pentru aceste jucării. Ne vom aminti de voi și de poporul român, care este un popor iubitor de pace și inimos, care s-a gândit la copiii irakieni. Valoarea materială a jucăriilor nu este mare, în schimb valoarea simbolică și sentimentală este deosebită. Copiii și poporul irakian apreciază gestul copiilor români, al poporului român. Suntem foarte fericiți să-i vedem cum se bucură, pentru mulți dintre ei este prima când primesc o jucărie.”

Conform informațiilor transmise de căpitanul Carol Florea, ofițerul de relații publice al batalionului, până la 1 iunie militarii români vor mai executa încă două misiuni de acest gen, în școli și grădinițe din localitățile situate în zona lor de responsabilitate.


Biroul de Presa al M.Ap.N.