Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 165


Militarii români din Irak – în subordinea unei alte brigăzi italiene


Joi, 21 aprilie a.c., în campul Mittica din Irak a avut loc ceremonia de predare a comenzii Forței Operaționale Întrunite Italiene (ITJTF) între generalul de brigadă Giovanni Borrini, comandantul Brigăzii “Garibaldi”, în subordinea căreia se află militarii români, și generalul de brigadă Pietro Constantino, comandantul Brigăzii de Parașutiști “Folgore”.

La eveniment au fost prezenți comandantul Comandamentului Operațional Interforțe italian, general locotenent Filiporto Cecchi, comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, general maior Peter Riley, ofițeri americani, britanici, italieni și români din structurile Forței Multinaționale. Din partea autorităților locale au participat guvernatorul provinciei Dhi Qar, Aziz Kadum Aluan Al Ogheli, și reprezentanți ai armatei și poliției irakiene din provincie.

În discursul său, comandantul Brigăzii “Garibaldi” a evidențiat atât unitatea de acțiune realizată în cadrul ITJTF, cât și angajamentul cu care militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” și cei ai Companiei de Poliție Militară au acționat pentru îndeplinirea misiunilor primite. Dealtfel, conform informațiilor transmise de maiorul Mihăiță Ciobancă, generalul Borrini a ținut să-și ia rămas bun de la militarii români, într-o întâlnire separată cu aceștia, prilej cu care le-a oferit șefilor de compartimente și comandanților de companie câte o plachetă, în semn de apreciere pentru modul în care și-au îndeplinit misiunile încredințate.Biroul de Presa al M.Ap.N.