Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Emanuel Barbulescu

 


Comunicat nr. 176


La 30 aprilie, Infanteria împlinește 175 de ani de la înființareCu prilejul celei de-a 175-a aniversări a infanteriei române moderne, joi, 28 aprilie a.c., între orele 12.00 și 14.00, în poligonul de antrenament Cincu, din județul Brașov, vor fi prezentate o expoziție de armament și tehnică de luptă, precum și exerciții demonstrative specifice infanteriei, vânătorilor de munte și cercetașilor armatei române.

Activitățile sunt organizate de Statul Major al Forțelor Terestre și Școala de Aplicație pentru Infanterie și Vânători de Munte, din Făgăraș, și la acestea au fost invitate personalități ale vieții politice și militare, veterani de război și cadre militare în rezervă și în retragere.

De asemenea, vineri, 29 aprilie a.c., începând cu ora 10.00, la Monumentul Infanteriei, din București (Parcul Kiseleff), la monumentele eroilor din țară vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori.

Jurnaliștii interesați să participe la activitățile din Poligonul Cincu pot solicita acreditarea la Compartimentul Informare și Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre, telefon 021/ 313 72 46, până miercuri, 27 aprilie a.c., ora 16.00. Pentru deplasare, se asigură transport, cu plecare spre Cincu la ora 6.30, de la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, din Strada Drumul Taberei, nr. 9-11, București.Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.