Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 186


Armata, prezentă în zonele calamitate din Timiș


Ministerul Apărării Naționale continuă să participe, la solicitarea Prefecturii județului Timiș, cu militari și tehnică aparținând mai multor unități, la acțiunile desfășurate în zonele afectate de inundații.

În cursul zilei de astăzi, 29 aprilie a.c., un detașament format din 38 de militari din Batalionul 136 Treceri (Alba Iulia), respectiv din Batalionul 52 Geniu (Satu Mare) îndeplinesc misiuni de salvare-evacuare în localitățile Otelec, Ionel și Foeni cu autocamioane, autospeciale, pontoane, șalupe și bărci. De asemenea, pe raza localităților Grăniceri și Crai Nou, 50 de militari aparținând Batalionului 32 Infanterie de la Timișoara participă la lucrările de refacere ale digului de pe râul Timiș.

Ieri, 28 aprilie a.c., 68 de militari din Satu-Mare și Alba Iulia au acționat pentru evacuarea persoanelor din localitățile Ionel, Otelec, Deta, Grăniceri, Peciu Nou, Giulvăz, Foeni, Jebel și Gătaia, precum și pentru transportul ajutoarelor umanitare în comunele Utvin, Sânmihaiu German, Răuți, Uivar. Pentru aceste acțiuni, s-au folosit două șalupe de tracțiune, șase pontoane, 18 bărci pneumatice cu motopropulsoare, opt autocamioane și două autoturisme de teren.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General