Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 189


Acțiuni umanitare ale militarilor români din Irak


Militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” au aniversat, sâmbătă 30 aprilie a.c, Ziua Infanteriei printr-o acțiune umanitară la o școală din localitatea Al Fudliyah, situată la aproximativ 15 kilometri sud-est de An Nasiriyah.
Copiii irakieni au primit jucării trimise de copiii români din mai multe orașe din țară și rechizite donate de Forta Multinațională. Jucăriile au fost adunate în cadrul campaniei “Copii pentru copii”, desfășurată de Societatea Română de Radiodifuziune cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

Conform informațiilor transmise de ofițerul de relații publice al unității, căpitanul Carol Florea, cu această ocazie a fost vernisată expoziția de pictură “Suflet de copil”, inițiată și derulată de Batalionul 2 Infanterie. Expoziția cuprinde picturi realizate de copii irakieni și de copii de la liceul “Ion Barbu”, din București.

Prezent la activitate, locțiitorul comandantului Comandamentului 2 Operațional Întrunit din Buzău, general de brigadă Visarion Neagoe a evidențiat faptul că astfel de acțiuni capătă un caracter de continuitate, având un mare impact în rândul populației civile din zonă. „Acțiunea a fost apreciată de autoritățile locale, de primarul din Al Fudliyah și de directorul școlii care au înțeles mai bine că rolul armatei române în Irak este de a participa la realizarea stabilității și democrației în această țară”, a spus generalul Neagoe.

Creațiile micilor artiști români și irakieni vor fi aduse în țară pentru expoziția care va fi deschisă de 1 iunie, Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, la Liceul „Ion Barbu”.
Militarii Batalionului 2 Infanterie vor continua să distribuie, în cadrul unor misiuni umanitare, grădinițelor și școlilor situate în zona lor de responsabilitate, jucării colectate de copiii români și de familiile militarilor aflați în misiune.Biroul de Presa al M.Ap.N.