Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 195


Militarii continuă sprijinirea zonelor calamitate din județul Timiș


În perioada Sărbătorilor Pascale, 105 militari din Timișoara, Alba Iulia și Satu Mare au continuat să desfășoare, la solicitarea Prefecturii județului Timiș, acțiuni de înlăturare a efectelor inundațiilor.

Sâmbătă, 30 aprilie a.c., 38 de militari ai Batalioanelor 136 Treceri de la Alba-Iulia și 52 Geniu de la Satu Mare au îndeplinit misiuni de salvare-evacuare în localitățile Otelec, Ionel și Foeni, cu patru autocamioane cu pontoane și 19 bărci. De asemenea, pe raza localităților Grăniceri și Crai Nou, 41 de militari din Batalionul 32 Infanterie de la Timișoara au participat la lucrările de refacere a digului de pe râul Timiș. Alți 26 de militari timișoreni au continuat misiunile de transportare a ajutoarelor umanitare în localitatea Moșnița Nouă, cu trei autocamioane.

Duminică, 1 mai, și luni, 2 mai, 47 de militari din Satu-Mare și Alba Iulia au acționat pentru salvarea bunurilor materiale și transportul ajutoarelor umanitare în localitățile Ionel, Otelec, Foeni, Uivar și Potele. Pentru aceste acțiuni s-au folosit 10 bărci de asalt cu motor și opt bărci pneumatice cu motopropulsoare, trei autocamioane și trei autospeciale cu pontoane.

De asemenea, astăzi, 3 mai, s-au desfășurat trei misiuni umanitare în zona afectată de inundații, la care au participat 51 de militari din aceleași unități, care au acționat în localitățile Ionel, Otelec și Uivar, pentru salvarea bunurilor materiale și transportul ajutoarelor umanitare, iar în localitatea Foeni au fost transportați 3.500 litri de apă minerală și aproximativ șase tone de alimente.


Biroul de Presa al M.Ap.N.