Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 209


Convocare de pregătire a demnitarilor pe probleme de apărareMinistrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a prezentat astăzi prioritățile politicii de apărare a României, în cadrul convocării de pregătire a demnitarilor, care s-a desfășurat la Complexul Militar „Haiducului”, în prezența unor membri ai Guvernului și a unor prefecți.

Locțiitorul șefului Statului Major General, general maior Florian Pință, a expus, de asemenea, preocupările privind elaborarea strategiei militare și obiectivele de restructurare și operaționalizare a forțelor armate.

Reprezentanți ai departamentelor centrale din M.Ap.N. au prezentat principalele coordonate ale integrării Armatei României în structurile militare ale NATO și Uniunii Europene, precum și aspecte privind modernizarea cadrului legislativ în domeniul apărării.

Alte subiecte de dezbatere în cadrul convocării au fost sistemul NATO de răspuns la crize și concluziile rezultate din desfășurarea exercițiului NATO de management al crizelor „CMX 05”.

În cadrul discuțiilor au fost, de asemenea, abordate și aspecte privind responsabilitățile autorităților publice centrale și locale în domeniul apărării țării și în gestionarea situațiilor de urgență, cu referire concretă la modul în care armata a intervenit în sprijinul populației afectate de inundații.Biroul de Presa al M.Ap.N.