Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 211


Jucării pentru copiii irakieni


Militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, desfășurați în Irak, au împărțit marți, 10 mai a.c, jucării copiilor de la două grădinițe din localitatea Suq Ash Shuyukh (aprox. 40 km sud-est de An Nasiriyah) și la o gradiniță din localitatea Karmat Bani Said.

Acțiunea face parte din campania “Copii pentru copii”, desfășurată de Societatea Română de Radiodifuziune cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

Totodată, în cadrul acestei misiuni, militarii români au distribuit la spitalul din Suq ash Shuyukh mobilier din partea Organizației Guvernamentale Italiene “Cooperazione Italiana” din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Italiei.

Conform informațiilor transmise de ofițerul de relații publice al unității, căpitanul Carol Florea, la activitate au participat maiorul Daniel Petrescu, comandantul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” și guvernatorul districtului Suq ash Shuyukh, domnul Ali Hussein. Oficialul irakian le-a mulțumit militarilor români și reprezentantului Societății Române de Radiodifuziune în Irak.

În cadrul misiunii de stabilizare și reconstrucție, pe lîngă desfășurarea de acțiuni de cooperare civili-militari, militarii noștri instruiesc forțele de securitate irakiene, patrulează și monitorizează traficul pe principalele căi de comunicație pentru asigurarea libertății de acțiune a Forței Multinaționale, asigură securitatea elementelor de infrastructură (conductele petroliere, liniile de înaltă tensiune) și a bazei Camp Mittica.Biroul de Presa al M.Ap.N.