Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 218


Ministrul apărării a inspectat lucrările de construire a podului de la Mărăcineni


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, împreună cu primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu și cu o delegație guvernamentală, s-a aflat în cursul acestei dimineți în localitatea Mărăcineni, din județul Buzău, pentru a evalua la fața locului proiectul și lucrările de refacere a podului din această zonă.

Un detașament de 60 de militari din Brigada 10 Geniu desfășoară activități pentru instalarea, în amonte față de podul avariat de inundații, a unui pod jos metalic pe suporți de lemn. Acesta va face posibilă refacerea, într-o primă fază pe un singur sens de circulație, a legăturii auto și pietonale pe drumul E 85.

La întâlnirea cu delegația guvernamentală au participat generalul maior Neculai Băhnăreanu, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul maior Teodor Frunzeti, comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit și al Garnizoanei Buzău, și generalul de brigadă Alexandru David, comandantul Brigăzii 10 Geniu.

Cu ocazia prezenței sale la Buzău, ministrul Atanasiu s-a întâlnit, la sediul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, cu conducerea acestei structuri, ocazie cu care a fost informat despre situația din teatrele de operații și au fost analizate aspectele finalizării proiectului genistic de la Mărăcineni.
Biroul de Presa al M.Ap.N.