Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Plutonier major Florin IOAN

 


Comunicat nr. 230


INFORMAȚIE DE PRESĂ


În perioada 17 – 19.05.2005, la Cartierul general al NATO din Bruxelles, Belgia, se desfășoară Reuniunea Consiliului NATO pentru consultare, comandă și control.

La această activitate, va participa din partea armatei române șeful Direcției Comunicații și Informatică din Statul Major General, general-maior Cristea Dumitru, în calitate de director militar și reprezentant național în Consiliul NATO pentru consultare, comandă și control (NC3B). Această structură este un organism multinațional, responsabil față de Consiliul Nord-Atlantic și Comitetul pentru planificarea apărării în toate chestiunile referitoare la consultare, comandă și control(C3) din cadrul Organizației.

Pe agenda reuniunii sunt prevăzute dezbaterea unor subiecte referitoare la capabilitățile NATO de rețea legate pentru asigurarea superiorității informaționale în războiul modern, sistemele radio definite prin software, C3 în suportul operațiilor curente, și analizarea acestora în raport cu prioritățile Alianței Nord-Atlantice.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General