Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 232


Ministrul Atanasiu în vizită oficială la BruxellesEvoluția mediului de securitate din Europa de Sud-Est, cu accent pe zona Mării Negre, procesul de transformare a Alianței Nord-Atlantice și dezvoltarea Politicii Europene de Securitate și Apărare sunt principalele subiecte care vor fi abordate pe timpul vizitei pe care ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, o va face, în perioada 18 - 20 mai a.c., în Regatul Belgiei, la invitația omologului său, André Flahaut.

Cei doi miniștri vor discuta, de asemenea, despre colaborarea bilaterală militară și politico-militară, iar Teodor Atanasiu va prezenta participarea Armatei României la operațiile internaționale.

În programul vizitei sunt prevăzute o întâlnire a ministrului român cu vice-șeful belgian apărării, general locotenent Jean-Marie Jockin, și o întâlnire, la Mons, cu șeful Statului Major al SHAPE, general Rainer Schuwirth.

Ministrul Atanasiu va dialoga cu personalul Reprezentanței Statului Major General și cu ofițerii români încadrați în comandamentul SHAPE (Comandamentul Suprem al Forțelor Armate din Europa).

Jurnaliștii interesați vor putea obține detalii, pe timpul vizitei ministrului, de la Luminița Kohalmi, director adjunct al Direcției Relații Publice a M.Ap.N., telefon 0744-358.218.Biroul de Presa al M.Ap.N.