Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Dragoman

 


Comunicat nr. 233


Curs de pregătire a jurnaliștilor pentru zonele de conflictMinistrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Direcția Relații Publice organizează, împreună cu Statul Major General, a doua ediție a „Cursului de bază introductiv pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict”.

Cursul, finanțat de Ministerul Apărării Naționale, are scopul de a-i pregăti pe jurnaliști pentru situațiile în care s-ar putea afla atunci când acționează în zone de conflict sau cu nivel de risc ridicat.

Formatul cursului este modular și include parcurgerea unor aspecte teoretice privind factorii de risc din zonele în care au loc acțiuni militare, precum și exersarea rezolvării unor situații cât mai apropiate de realitatea dintr-un teatru de operații. Modulul teoretic se va desfășura la Batalionul 96 Geniu, din București, în perioada 20-22 iunie 2005, iar cel practic va avea loc în zilele de 23 și 24 iunie, la Batalionul 528 Cercetare, din Brăila.

Programul de pregătire se desfășoară prin contribuția comună a specialiștilor militari și a unor jurnaliști cu experiență în relatarea evenimentelor din zonele de conflict.

În vederea atingerii obiectivelor propuse, a asigurării unui antrenament intensiv și a unei instruiri eficiente, orientată pe specificul situațiilor cu care jurnaliștii se pot confrunta, numărul participanților va fi limitat la 20.

Ziariștii care doresc să participe la curs trebuie să aibă recomandarea și acordul instituției de presă unde își desfășoară activitatea și vor semna un angajament prin care se obligă să respecte măsurile stabilite de organizatori pe timpul desfășurării cursului.

Pentru înscrierea la curs se va accesa www.mapn.ro/corespondenti. Alte detalii oferă locotenent-colonelul Liviu Dragoman, 0723-243.666.Biroul de Presa al M.Ap.N.