Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Dragoman

 


Comunicat nr. 233


Curs de preg綟ire a jurnali演ilor pentru zonele de conflictMinistrul ap綖綖ii naionale, Teodor Atanasiu, a anunat ast罳i, 螽 cadrul unei conferine de pres, c Direcia Relaii Publice organizeaz, 螸preun cu Statul Major General, a doua ediie a „Cursului de baz introductiv pentru jurnali演ii care transmit din zone de conflict”.

Cursul, finanat de Ministerul Ap綖綖ii Naionale, are scopul de a-i preg綟i pe jurnali演i pentru situaiile 螽 care s-ar putea afla atunci c滱d acioneaz 螽 zone de conflict sau cu nivel de risc ridicat.

Formatul cursului este modular 槐 include parcurgerea unor aspecte teoretice privind factorii de risc din zonele 螽 care au loc aciuni militare, precum 槐 exersarea rezolv綖ii unor situaii c漮 mai apropiate de realitatea dintr-un teatru de operaii. Modulul teoretic se va desf蒪ura la Batalionul 96 Geniu, din Bucure演i, 螽 perioada 20-22 iunie 2005, iar cel practic va avea loc 螽 zilele de 23 槐 24 iunie, la Batalionul 528 Cercetare, din Br緅la.

Programul de preg綟ire se desf蒪oar prin contribuia comun a speciali演ilor militari 槐 a unor jurnali演i cu experien 螽 relatarea evenimentelor din zonele de conflict.

姷 vederea atingerii obiectivelor propuse, a asigur綖ii unui antrenament intensiv 槐 a unei instruiri eficiente, orientat pe specificul situaiilor cu care jurnali演ii se pot confrunta, num綖ul participanilor va fi limitat la 20.

Ziari演ii care doresc s participe la curs trebuie s aib recomandarea 槐 acordul instituiei de pres unde 蹎i desf蒪oar activitatea 槐 vor semna un angajament prin care se oblig s respecte m綼urile stabilite de organizatori pe timpul desf蒪ur綖ii cursului.

Pentru 螽scrierea la curs se va accesa www.mapn.ro/corespondenti. Alte detalii ofer locotenent-colonelul Liviu Dragoman, 0723-243.666.Biroul de Presa al M.Ap.N.