Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 248


Ministrul apărării a discutat, la Bacău, despre parteneriatele public-private


Aflat la Bacău într-o vizită de lucru, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a avut astăzi o întâlnire și convorbiri pe teme ale activității curente cu comandanții unităților militare din garnizoană.

De asemenea, ministrul Atanasiu a purtat discuții cu primarul Bacăului, Romeo Stavarache, pe tema inițierii unui parteneriat public-privat cu municipalitatea. Acesta ar consta în punerea la dispoziție a unor active din cadrul unităților militare supuse procesului de restructurare pentru amenajarea de spații cu destinație de locuințe de serviciu, precum și realizarea unei baze sportive la care personalul militar ar urma să aibă acces, câteva ore săptămânal, pentru activități de instruire și recreere.

Ministrul apărării naționale s-a referit, în urmă cu două săptămâni, la problematica valorificării unor active din armată prin parteneriate public-private. Atanasiu a spus că la nivelul ministerului există 38 de cazărmi, pe o suprafață de 150.000 de metri pătrați, în diverse localități, în care s-ar putea realiza, printr-o infuzie de capital, locuințe de serviciu.

Actualmente există înregistrate aproximativ 7.500 de cereri de locuințe de serviciu, dintre care 1.700 în București.
Biroul de Presa al M.Ap.N.