Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 249


Exercițiul tehnic de specialitate „Cetatea 2005”


În perioada 30 mai – 8 iunie a.c., se va desfășura exercițiul tehnic de specialitate „CETATEA 2005” cu participarea tuturor unităților, subunităților de comunicații și a structurilor de informatică din Armata României.

Exercițiul se înscrie în seria de activități începute încă din anul 1990 și are ca scop asigurarea testării interoperabilității echipamentelor de comunicații și informatică din Armata României și realizarea unui sistem de comunicații și informatic la nivel național, concomitent cu asigurarea interconectării acestuia și testarea interoperabilității cu elemente ale sistemului de comunicații și informatic realizat de o structură multinațională – Brigada SEEBRIG.

Unul dintre obiectivele urmărite pe timpul exercițiului este antrenarea personalului de stat major din unitățile de transmisiuni și structurile de informatică în aplicarea procedurilor și întocmirea documentelor conform standardelor NATO adoptate de Armata României.

Față de activitățile desfășurate până în acest an, „CETATEA 2005” aduce în prim plan o serie de noutăți, pentru prima oară folosindu-se, la scară largă, echipamente mobile și realizându-se, în premieră, testări specifice.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General