Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 263


Manifestări dedicate Zilei Eroilor


Cu prilejul Zilei Eroilor, în localități unde sunt dislocate unități militare se vor desfășura ceremoniale militare și religioase în memoria celor care, cunoscuți sau necunoscuți, au căzut la datorie în războaie purtate de poporul român și în misiuni internaționale, ori s-au jertfit în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Ministerul Apărării Naționale organizează joi, 9 iunie a.c., în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, Asociația Națională a Veteranilor de Război și cu reprezentanți ai cultelor religioase, slujbe de pomenire, depuneri de coroane de flori la mormintele și monumentele eroilor.

Ceremonialele din București vor avea loc, la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare (ora 10.30), iar de la ora 12.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut (din Parcul Carol), la Cimitirul Eroilor Revoluției (Calea Șerban Vodă), Cimitirul Eroilor din al Doilea Război Mondial (din cadrul Cimitirului Militar Ghencea) și la Cimitirul Israelit “Filantropia”.

„Ziua Eroilor” a fost proclamată ca sărbătoare națională a poporului român prin Legea nr. 379, din 2003. Manifestările prilejuite de acest eveniment sunt programate, în tradiție creștină, de Ziua Înălțării Domnului.

Persoane de contact: colonel Valentin-Marius Radu, tel. 0721-33.92.96. și maior Ioțu Emil, tel. 0722.401.764.Biroul de Presa al M.Ap.N.