Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Florin Jipa

 


Comunicat nr. 270


,,Lupii negri”, din nou în Afganistan


Vineri, 10 iunie a.c., la comandamentul Brigăzii 15 Mecanizate din Iași, va avea loc, în prezența ministrului apărării naționale, Teodor Atanasiu și a șefului Statului Major General, general Eugen Bădălan, ceremonialul prilejuit de plecarea în misiune a Batalionului 151 Infanterie, participant la operația „Enduring Freedom VII” din Afganistan.

Activitatea va începe la ora 10.15 și va cuprinde apelul solemn, citirea Hotărârii Parlamentului și a ordinului ministrului apărării naționale referitoare la introducerea în teatrul de operații a batalionului, înmânarea drapelului de luptă, precum și ceremonialul militar și religios.

Batalionul 151 Infanterie, comandat de locotenent-colonelul Vasile Roman, înlocuiește Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, din Galați, care se află în misiune în Afganistan din luna ianuarie a.c.

Cunoscuți și ca ,,Lupii negri”, militarii ieșeni au o vastă experiență acumulată în misiuni multinaționale în Angola, Bosnia-Herțegovina și Albania, aceasta fiind a doua lor participare la operația “Enduring Freedom”, în Afganistan.

Biroul de Presa al M.Ap.N.