Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 206


TABĂRA DE VARĂ PENTRU CERCETAȘI


Cea de-a X-a ediție a "Taberei de vară pentru cercetași" a debutat luni, 11 iulie, la Predeal, fiind găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Asociația de Caritate din Armata României “CAMARAZII”, fiind sprijinită de Statul Major al Forțelor Terestre.

Desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", ediția din acest an a taberei are ca temă activitatea vânătorilor de munte și ca obiective însușirea de către tinerii cercetași a unor cunoștințe de bază despre Armata României, profesia militară, diferite structuri militare, precum și dezvoltarea și punerea în valoare a calităților fizice, spiritului de competiție și de echipă ale tinerilor participanți.

Pe timpul celor șapte zile ale taberei, sunt organizate activități interactive prin care participanții vor fi inițiați în procedee de cercetare terestră și de orientare în teren, tehnici de alpinism și de supraviețuire în condiții de izolare, metode de traversare a unui curs de apă și în alte elemente de tactică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unități militare aparținând Forțelor Terestre Române din județul Brașov și obiective turistice din zonă.

La tabără vor participa 42 de elevi, fete și băieți, din întreaga țară – 8 elevi fiind selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, ceilalți fiind câștigători ai competiției naționale desfășurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 21 martie – 24 aprilie 2016.

"Tabăra de vară pentru cercetași" beneficiază de sprijinul următorilor sponsori: S.C. Adina S.R.L., Confeximp MOD ELO V S.R.L., Camera de comerț și industrie România-Finlanda și Asociația Aeronautică Română.

Persoană de contact: Lt.col. Mihaela Iliescu, tel. 0721 288 385.


Secția Presă