Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 109


COMUNICAT


Marți, 29 aprilie a.c., în jurul orelor 21.30, un copil din localitatea Șintereag, județul Bistrița-Năsăud, a fost rănit în timp ce încerca să secționeze un focos de proiectil de artilerie.

Din primele cercetări rezultă că Ilovan Ionel, în vârstă de 8 ani, a pătruns în zona de casare a muniției aparținând U.M. 01455 Șintereag, aflată în afara unității, și a găsit un focos pe care l-a transportat acasă. Încercând să-l secționeze a fost rănit grav, fiind transportat apoi de urgență la spitalul din Târgu Mureș.

Ministrul Apărării Naționale a ordonat o anchetă care să cerceteze împrejurările în care s-a produs evenimentul. O comisie condusă de locțitorul comandantului Comandamentului Logistic, colonel ing. Adrian Tilincă, s-a deplasat la U.M. 01455 Șintereu, pentru a cerceta cauzele producerii acestuia, împreună cu instituțiile abilitate.

Ministerul Apărării Naționale regretă evenimentul și face apel către populație pentru ca, în situația în care sunt descoperite elemente de armament sau muniție, indiferent de starea în care se află, să nu le atingă sub nici o formă, să izoleze zona și să anunțe de urgență organele de poliție, Protecția Civilă sau cea mai apropiată unitate militară din zonă. De asemenea, se recomandă să nu se intre în incintele în care au loc distrugeri ale elementelor de muniție, stabilite și marcate conform legilor în vigoare.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General