Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Plt. Mihale Viorica

 


Comunicat nr. 284


Informatie de presa


În perioada 20-24 iunie a.c., locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente, generalul de flotilă aeriană dr. ing. Ion-Eftimie Sandu, va participa la cea de-a 17-a Sesiune europeană a responsabililor pentru armamente (SERA 17), cu tema: „Viitorul industriei de apărare”.

Organizată în fiecare an, începând cu 1989, de Centrul de Înalte Studii pentru Armamente din Franța, SERA reprezintă o oportunitate de consolidare a legăturilor dintre țările membre UE care intenționează să coopereze în cadrul programelor militare comune.

Pe timpul discuțiilor pe care le va purta cu omologii săi participanți la această activitate, locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente va aborda problematici legate de relația dintre apărare și industria de profil, precum și privind modalitățile de înzestrare cu sistemele de armament și echipamente militare, realizate în cooperare.

Ședința de închidere a SERA va avea loc în prezența ministrului francez al apărării, doamna Michele Alliot Marie, care va prezenta rezultatele lucrărilor, încadrându-le în contextul geopolitic, strategic, economic și industrial actual.Departamentul pentru Armamente