Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 286


Două noi obiective realizate în Irak de militarii româniMilitarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” au inaugurat, sâmbătă 18 iunie a.c., o rețea de distribuție a apei și un drum cu o lungime de 1 km, obiective finalizate în Al Fuhud, o localitate situată în sudul Irakului, având aproximativ 30.000 de locuitori.

Cele două proiecte, pentru care au lucrat 20 muncitori irakieni timp de șase săptămâni, au fost realizate de militarii bucureșteni și au o valoare de 150.000 USD, bani din fondurile asigurate de Forța Multinațională.

În casa de oaspeți a orașului Al Fuhud, unde au fost invitați de șeicul Nazar Mannar, militarii români au discutat despre necesitățile comunității locale, în principal privind furnizarea de apă potabilă, despre proiectele de construire de școli și a unor stații de epurare a apei, precum și reabilitarea de drumuri.

”Suntem mulțumiți de aceste prime proiecte realizate în orașul nostru. Locuim într-o zonă săracă și mlăștinoasă și avem mare nevoie de drumuri și de apă bună, care să nu ne îmbolnăvească. Vom fi alături de militarii români pe toată durata realizării acestor proiecte, de la inițierea și până la finalizarea acestora” a spus șeicul Nazar Mannar.

Conform informațiilor transmise de căpitanul Carol Florea, ofițerul de relații publice, Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" a finalizat, în cele cinci luni de misiune, șapte proiecte de infrastructură în valoare de 820.000USD.


Biroul de Presa al M.Ap.N.