Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 292


26 IUNIE - ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL


Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Prefectura și Primăria Municipiului București, organizează, cu prilejul Zilei Drapelului Național, un ceremonial militar care se va desfășura duminică, 26 iunie a.c., ora 10.30, în Piața Tricolorului, din fața Palatului Cercului Militar Național.

Cu această ocazie se va ridica pe catargul din piață Drapelul Național sfințit în dimineața zilei, iar corurile reunite ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Administrației și Internelor vor intona, împreună cu muzicile militare, Imnul Național.

La eveniment vor participa reprezentanți ai unor instituții civile, militare și religioase, atașați militari străini acreditați la București, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere. Sunt invitați să asiste toți cei care vor dori să-și exprime, și cu această ocazie, sentimentele de respect față de unul din cele mai importante simboluri naționale.

În celelalte garnizoane ale țării, la solicitarea autorităților administrației publice locale, subunități ale Ministerului Apărării Naționale vor participa la ceremoniile publice de înălțare a drapelului României, iar muzicile militare vor susține concerte în parcuri și în locuri publice cu semnificație istorică.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 26 iunie.

Persoană de contact: colonelul Valentin-Marius Radu, șeful Secției Tradiții Militare și Educație Civică a M.Ap.N., telefon 0721-339.296.Biroul de Presa al M.Ap.N.