Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 112


COMUNICAT


In perioada 5 – 11 mai a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, insotit de o delegatie militara, efectueaza o vizita oficiala in Republica Africa de Sud, la invitatia omologului sau, domnul Mosioua Patrick Lekota.

Convorbirile la nivelul celor doi ministri vor viza, in principal, prioritatile si perspectivele dezvoltarii relatiilor militare dintre Romania si Africa de Sud, aspecte ale campaniei de combatere a terorismului international si concluzii rezultate in urma participarii militarilor romani la misiuni de mentinere a pacii.

Domnii Ioan Mircea Pascu si Mosioua Patrick Lekota vor semna Memorandumul de Intelegere intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Africa de Sud privind cooperarea in domeniul apararii.

Programul delegatiei romane include intalniri cu presedintele Republicii Africa de Sud, domnul Thabo Mbeki, cu presedintele Consiliului National al Provinciilor, doamna Naledi Panlor, si cu ministrul afacerilor externe, doamna Nkosazana Dlamini-Zuma.Biroul de presa al MApN