Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-comandor Iuri Covaleov

 


Comunicat nr. 309


Scorpionii - din nou în misiune


Pentru prima dată o mare unitate a armatei române, Brigada 2 Infanterie Ușoară ,,Rovine’’, de la Craiova, pregătește și desfășoară două dintre unitățile sale în două teatre de operații diferite, Irak și Afganistan.

Ceremonialul prilejuit de plecarea în misiune a Batalionului 26 Infanterie în Afganistan și a Batalionului 20 Infanterie în Irak va avea loc vineri, 08 iulie a.c., pe stadionul Clubului Sportiv ,,Armata Craiova’’, începând cu ora 11.00. În cadrul ceremonialului, cele două unități vor primi drapelele de luptă, după efectuarea apelului solemn și citirea ordinelor de introducere în teatre.

Cunoscuți și ca ,,Scorpionii roșii’’, militarii Batalionului 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab’’, comandat de locotenent-colonelul Gabriel Toma, vor acționa timp de trei luni în subordinea NATO, în cadrul ISAF (Forța Internațională de Asistență de Securitate), avînd ca misiune principală sprijinirea desfășurării procesului electoral din Afganistan.
Batalionul 20 Infanterie, supranumit și ,,Scorpionii Negri’’, comandat de locotenent-colonelul Nicolae Ioan, înlocuiește Batalionul 2 Infanterie ,,Călugăreni’’, din București, care se află în misiune în Irak din luna ianuarie a.c.

Militarii ambelor unități au o bogată experiență acumulată în misiuni multinaționale în Angola, Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Afganistan și Irak.Biroul de Presa al M.Ap.N.