Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 331


CEREMONIA DE DESCHIDERE A EXERCIȚIULUI ROMEX 05


Marți, 19 iulie, la ora 9.00, în tabăra instalată temporar în poligonul de la Babadag, va avea loc ceremonia de deschidere a exercițiului româno - american ROMEX 05.
În perioada 19 iulie–2 august a.c., militarii români și americani vor desfășura, în poligonul Babadag și la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, exercițiul comun de instruire “ROMEX 05”.
La exercițiu vor participa aproximativ 1.500 de militari americani de la Forțele Terestre și Aeriene din Europa și 500 de militari români reprezentând categoriile de forțe armate (terestre, aeriene și navale), cu mijloacele tehnice din dotare.
Instruirea în comun include exerciții cu trageri reale, exerciții de desfășurare a acțiunilor militare în localități, escortarea de convoaie, antrenamente de aviație, precum și realizarea unor proiecte comunitare în câteva localități din apropierea poligonului Babadag.
La Centrul de Presă al exercițiului, în poligonul Babadag, se pot obține informații suplimentare și se poate face acreditarea în vederea participării la exercițiile din poligon și la activitățile pentru presă.
Persoane de contact: maior Daniel Anghel, (0747-010.129) și locotenentul Kristin Morrow (kristin.morrow@us.army.mil).Biroul de Presa al M.Ap.N.