Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 115


COMUNICAT


In cadrul Ministerului Apararii Nationale au fost efectuate, recent, prin decret al Presedintelui Romaniei si prin ordin al ministrului apararii nationale, avansari in grad urmate de treceri in rezerva in cazul a doi generali, respectiv numiri ale unor generali in functii de comanda din cadrul unor comandamente.

Astfel, generalul-maior Ion Cioara, comandant al Corpului 4 Armata Teritorial “Maresal Constantin Prezan”, a fost inaintat in gradul de general-locotenent si, concomitent, trecut in rezerva, fiind inlocuit de generalul-maior Neculai Bahnareanu, care indeplinea functia de director al Statului Major al Fortelor Terestre. Totodata, colonelului Danut-Virgil Ionescu, comandant al Comandamentului Garnizoanei Bucuresti, i s-a acordat gradul de general de brigada si a fost trecut in rezerva.

In functia de director al Statului Major al Fortelor Terestre a fost numit generalul de brigada Stefan Oprea, loctiitor al comandantului Comandamentului 2 Operational, de la Buzau, care este inlocuit in functie de generalul de brigada Visarion Neagoe, comandant al Brigazii 4 Artilerie Antiaeriana Mixta Teritoriala, din Targu Jiu.

Generalul de brigada Neagoe este inlocuit in functie de generalul de brigada Iulian Parvulescu, fost loctiitor al comandantului Diviziei 2 Aeriana “Mures“.

Numirile in functii, avansarile in grad si trecerile in rezerva s-au efectuat in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, Legii nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, respectiv a Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare.Biroul de presa al MApN