Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 340


INFORMATIE DE PRESA


După redarea circulației rutiere a două poduri militare la Mărăcineni, începând de astăzi, geniștii din Brigada 10 Geniu Brăila își concentrează eforturile pentru reabilitarea căilor de comunicații rutiere, județene și comunale, decolmatarea drumurilor și a incintelor gospodărești în localități din județele Bacău, Brăila și Vrancea. Colegii lor de la Batalionul 96 Geniu din București participă la lucrările de consolidare a digului de pe malul stâng al râului Trotuș, în zona localității Comănești, județul Bacău.

Locuitorii din localitățile Râmniceni (Vrancea) și Cosmești (Galați) primesc, în continuare, hrană caldă preparată de ostași din Focșani, în bucătăriile autorulante de campanie.

În localitățile Garoafa, Suraia, Vulturu, județul Vrancea, au fost transportate paturi și au început lucrările de amenajare a spațiilor de cazare pentru sinistrați, iar în Vadu Roșca, Nănești și Rădulești, militarii lucrează pentru degajarea căilor de comunicatii și curățarea caselor și curților oamenilor. De asemenea, în județele Vrancea și Galați, au fost asigurate 27 de corturi pentru organizarea unor puncte medicale, cazarea sinistraților și depozitarea materialelor de primă necesitate.

Teodor Atanasiu a dat, astăzi, la ora 09.20, „ordinul de marș” pentru un transport cu ajutoare umanitare. De la sediul Direcției Administrativă și Servicii a Ministerului Apărării Naționale, au plecat șase camioane în care au fost încărcate 200 de pături, 4000 litri de apă minerală, 900 litri de ulei comestibil, 500 kg. zahăr, 300 kg. de orez, 1.400 kg cartofi, 1500 kg. de portocale, materiale sanitare, detergent, săpun. Transportul este însoțit de campiona olimpică Laura Badea care va transmite mesajul de solidaritate și camaraderie al ministrului apărării naționale cu populația afectată de inundații din județul Brăila.Biroul de Presa al M.Ap.N.