Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 350


INFORMATIE DE PRESA


Joi, 28 iulie a.c., președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, general Rolando Mosca Moschini, va fi primit de ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, și va avea întâlniri cu secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euro-Atlantică și Politică de Apărare, Ion Mircea Plângu, respectiv cu șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan.

În cadrul discuțiilor oficiale se vor aborda subiecte referitoare la adaptarea structurilor militare românești la procesele de transformare pe care le parcurg instituțiile militare europene și euro-atlantice, urmând a fi prezentate, în acest context, informări cu privire la stadiul procesului de reformă și restructurare a Armatei României.

De asemenea, vor fi analizate aspecte militare privind procesul de integrare a României în Uniunea Europeană, cu accent pe participarea Armatei României la misiunea ALTHEA din Republica Bosnia și Herțegovina.

Președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene efectuează o vizită oficială în România, în zilele de 28 și 29 iulie a.c., la invitația generalului dr. Eugen Bădălan. Cu acest prilej, generalul Moschini va fi și oaspetele Comandamentul Operațional Naval, respectiv al Comandamentul SEEBRIG, din Constanța.Biroul de Presa al M.Ap.N.