Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 355


INFORMATIE DE PRESA


Noul locțiitor al comandantului Comandamentului 2 Operațional Întrunit „Mareșal Alexandru Averescu”, de la Buzău, este, începând din acestă săptămână, generalul de brigadă Ion Chirănescu. Generalul de brigadă dr. Visarion Neagoe, care a îndeplinit această funcție din anul 2003, a fost numit șef Instrucție și Doctrină (și inspector general al Forțelor Terestre) la Statul Major al Forțelor Terestre.

Numirile în funcții s-au făcut prin ordin al ministrului apărării naționale, în baza Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

În vărstă de 50 de ani, generalul de brigadă Chirănescu a îndeplinit funcții de comandă în diferite unități de parașutiști, iar în perioada 1999-2005 a fost comandantul Brigăzii 2 Parașutiști. A absolvit Școala militară de ofițeri de infanterie în anul 1978, Academia Militară în 1987 și a urmat cursuri de perfecționare postuniversitare.

Generalul de brigadă Neagoe a avut în răspundere coordonarea activităților trupelor românești din teatrele de operații, precum și planificarea și conducerea de către Comandamentul 2 Operațional a execițiilor naționale și internaționale.
Biroul de Presa al M.Ap.N.