Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Florin Jipa

 


Comunicat nr. 371


Detașamentul de polițiști militari IRAK IV s-a întors acasă


Miercuri, 17 august a.c., de la ora 9.00, la Batalionul 265 Poliție Militară va avea loc cermonialul sosirii în țară a detașamentului care a participat, în perioada februarie-august 2005, la misiunea din Irak.

Cei 100 de militari ai companiei de poliție militară au acționat în sprijinul forțelor Coaliției din Divizia Multinațională Sud-est și al populației civile irakiene, îndeplinind sute de misiuni de patrulare în zona de operații, escortare a convoaielor umanitare și protecție a personalităților, control al traficului și persoanelor pe principalele artere de comunicație, pază a Campului Mittica, monitorizare a poliției locale, asistență sanitară și misiuni de intervenție.

Pentru activitatea lor, militarii români au primit aprecieri atât de la comandanții Regimentului Multinațional Specializat, în a cărui subordine s-au aflat, cât și de la camarazii de arme italieni și portughezi, alături de care au acționat în Irak.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate vor fi așteptați, între orele 8.40 și 8.55, la sediul Batalionului 265 Poliție Militară (Șoseaua Antiaeriană nr. 6-8).

Detalii suplimentare pot fi obținute de la ofițerul de relații publice al unității, căpitan Flavius Cazan, tel. 410.28.75.Biroul de Presa al M.Ap.N.