Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 379


Armata - alături de populație în zonele sinistrate


Forțe și mijloace din cadrul Ministerului Apărării Naționale acționează în prezent pentru ajutorarea sinistraților, diminuarea și înlăturarea efectelor inundațiilor. Astfel, la Mărăcineni, 65 de geniști din Buzău construiesc rampa de acces de la unul din podurile militare și încearcă să recupereze elemente refolosibile de la podul care a fost avariat în urma ultimei viituri.

De asemenea, în Odorheiu Secuiesc, vănătorii de munte din zonă acționează pentru scoaterea apei din locuințe. În județul Dolj, la Mischii, Robănești, Murgași, Brabova, Terpezița și Gogoșu, Brigada 2 Infanterie Ușoară, de la Craiova, asigură aprovizionarea cu apă potabilă a populației, cu ajutorul unor autocisterne. Militari de la unități gălățene continuă să acorde sprijin pentru cazarea și hrănirea populației din Cosmești, județul Galați.

În localitatea Leorda, din județul Botoșani, militari de la un divizion de artilerie din Botoșani au intervenit, încă din cursul nopții, pentru evacuarea populației și salvarea bunurilor. Misiuni asemănătoare au executat, la Fălcoiu, județul Dolj, soldați din două unități dislocate la Caracal. Totodată, militari din Făgăraș au înlăturat aluviunile de pe șoseaua dintre localitățile Viștea și Olteț, județul Brașov.

Având în vedere înrăutățirea stării vremii și prognozele meteorologice pentru zilele următoare, șeful Statului Major General a ordonat ca toate forțele și mijloacele disponibile din cadrul unităților militare să fie pregătite pentru intervenție în zonele afectate, la cererea organelor administrației publice locale. Aceste acțiuni se vor defășura concomitent cu îndeplinirea misiunilor de către subunitățile aflate în serviciul de luptă, desfășurarea rotirii trupelor participante la operații în afara teritoriului național, executarea activităților în poligoane și tabere de instrucție.Biroul de Presa al M.Ap.N.