Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 380


Militarii continuă acțiunile de ajutorare a populației afectate de inundații


Militarii din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt în continuare alături de populația sinistrată și acționează pentru diminuarea și înlăturarea efectelor inundațiilor din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Dolj, Iași și Neamț.

Astfel, la Mărăcineni, 77 de geniști din Buzău și Brăila continuă lucrările la unul dintre podurile militare care a fost afectat de ultimele viituri. La Pașcani și Mogoșești, județul Iași, militari din Brigada 15 Mecanizată Teritorială au intervenit, încă din cursul nopții, pentru evacuarea populației și salvarea bunurilor.

În județul Dolj, la Mischii, Motoci, Robănești, Leamna, Brabova, Carpen și Cleanov, Brigada 2 Infanterie Ușoară, de la Craiova, asigură aprovizionarea cu apă potabilă a populației, cu ajutorul unor autocisterne. La Vânători, județul Neamț, militarii evacuează apa din locuințele inundate.

În cursul nopții, militari ai divizionului de artilerie din Botoșani au intervenit pentru salvarea și evacuarea persoanele surprinse de ape din Baranca-Hudești și au consolidat malurile lacului de acumulare de la Mileanca, iar în gara Brăila geniștii au descărcat, sâmbătă, un vagon cu cherestea pentru sinistrați.Biroul de Presa al M.Ap.N.