Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Cristian Dan

 


Comunicat nr. 385


Informatie de presa


În după amiaza zilei de 23 august a.c., la solicitarea organelor administrației publice locale, un detașament de vânători de munte, cu transportoare amfibii blindate și autocamioane, a participat la evacuarea de persoane și bunuri în localitățile Odorheiu Secuiesc și Lupeni, județul Harghita.

Intervenția militarilor a continuat în cursul nopții pentru degajarea căilor de acces și a elementelor de infrastructură din Odorheiu Secuiesc, iar astăzi dimineața aceștia au transportat patru persoane în vârstă din cartierul Sâmbotești la Internatul Liceului „Tamas Aron” din localitate.

În Lupeni, militarii au evacuat mai multe persoane, dintre care doi copii și un bătrân, acesta din urmă fiind transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, iar un alt detașament de la unitatea de vânători de munte din Miercurea Ciuc intervine astăzi pentru ajutorarea sinistraților și degajarea căilor de acces.

Statul Major al Forțelor Terestre a dispus măsurile necesare pentru ca unitățile din subordine să fie permanent în măsură să acționeze, la solicitarea administrației locale, pentru limitarea și înlăturarea efectelor inundațiilor și sprijinirea populației sinistrate.


Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.