Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 387


INFORMAȚIE DE PRESĂ


În legătură cu informațiile apărute astăzi în mass-media, potrivit cărora ministrul apărării naționale ar fi făcut, la Școala de vară a tinerilor liberali, de la Mamaia, afirmații despre problema transnistreană, Biroul de Presă al M.Ap.N. este împuternicit să comunice următoarele precizări:

Ministrul apărării naționale nu își asumă afirmațiile care i-au fost atribuite.

În timpul discuțiilor avute la Școala de vară a tinerilor liberali, Teodor Atanasiu a fost întrebat dacă țara noastră se va implica militar în eventualitatea izbucnirii unui război în Transnistria. Răspunsul ministrului apărării naționale a fost că România nu s-ar implica militar într-un asemenea conflict decât în cadrul NATO sau al Uniunii Europene, dacă la nivelul acestor organizații s-ar lua o decizie în acest sens.

Domnul Atanasiu consideră că speculațiile apărute în presa de astăzi sunt rezultatul faptului că declarația sa a fost interpretată eronat într-un comunicat de presă al Partidului Național Liberal, comunicat care a și fost, de altfel, corectat ulterior.

Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, își exprimă speranța că eforturile României de a contribui la soluționarea pașnică a problemei transnistrene vor fi încununate de succes.


Biroul de Presa al M.Ap.N.