Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Marcel Miculac

 


Comunicat nr. 391


EXERCIȚIUL DEMEX - 2005


Armata României își va demonstra capacitatea de a duce acțiuni de luptă de apărare și ofensive conform standardelor NATO, precum și performanțele tehnicii de luptă din înzestrare, în cadrul celui mai amplu exercițiu organizat în ultimii cinci ani, DEMEX – 2005.

În perioada 19 la 23 septembrie 2005, mari unități, unități și subunități din Forțele Terestre vor participa cu aproximativ 3000 de militari, 200 de vehicule de luptă, 500 de autovehicule la acest exercițiu, în poligonul Cincu, județul Brașov. Începând de astăzi, militari și tehnică de luptă din București, Dej, Focșani, Huși, Brăila, Buzău, se vor deplasa către poligonul Cincu, unde urmează să se desfășoare antrenamente pentru DEMEX 2005.

Activitatea presupune desfășurarea unei aplicații de nivel brigadă și reprezintă încheierea procesului de pregătire și operaționalizare parcurs de structuri ale Forțelor Terestre, proces al cărui termen de finalizare este 2005.

La activitățile din poligonul Cincu, Forțele Terestre, prin unitățile și marile unități, pregătite să acționeze sub egida NATO, probează capacitatea Armatei României de a-și îndeplini obligațiile asumate în cadrul Alianței.


Biroul de Presa al M.Ap.N.