Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Florin Jipa

 


Comunicat nr. 402


Informatie de presa


Ministrul apărării, Teodor Atanasiu, a transmis secretarului apărării al S.U.A., Donald Rumsfeld , o scrisoare de compasiune și solidaritate cu poporul american, greu încercat de urmările uraganului Katrina

,,În aceste zile, poporul american trece printr-o grea încercare pricinuită de pierderile umane și materiale provocate de uraganul Katrina.

Având în vedere faptul că, în această vară, și poporul român a fost afectat de furia naturii, înțelegem foarte bine suferința locuitorilor statelor Louisiana, Alabama și Mississippi și ne exprimăm întreaga compasiune pentru aceștia.

Armata americană a dovedit, și în acest caz, că este alături de poporul său, capabilă să facă eforturi susținute pentru înlăturarea efectelor provocate de natura dezlănțuită.

Armata română, în calitatea sa de partener strategic al Armatei SUA, împreună cu poporul român, este alături de autoritățile SUA și își exprimă disponibilitatea de a le sprijini în reglementarea situației.

Exprimându-mi convingerea că eforturile Armatei SUA vor fi încununate de succes, vă rog să primiți, domnule Secretar al Apărării, asigurarea celei mai înalte considerații”, se arată în textul telegramei semnată de ministrul Atanasiu.Biroul de Presa al M.Ap.N.