Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col Ghiga Cristinel

 


Comunicat nr. 407


Misiune a scafandrilor militari în stațiunea bistrițeană Colibița


O subunitate de scafandri militari specializați pentru acțiuni la mare adâncime va îndeplini, miercuri, 7 septembrie, o misiune de intervenție pentru recuperarea trupului neînsuflețit al unei tinere dintr-un lac de acumulare aflat în stațiunea bistrițeană Colibița.

Echipa are în compunere 13 militari din cadrul Centrului 39 Scafandri, de la Constanța, și este condusă de căpitanul Laurențiu Cocea, șef grup scafandri de mare adâncime.

Acțiunea va fi întreprinsă la solicitarea prefectului județului Bistrița-Năsăud, Ioan Szilagyi, cu aprobarea șefului Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan.

Mirela Corina Vaipan, în vârstă de 25 de ani, împreună cu fratele ei, se afla duminică dimineață într-un autoturism care s-a răsturnat în lac, tânăra ramânând imobilizată în autovehicul. În urma încercărilor de recuperare a cadavrului, desfășurate până în prezent, a rezultat că acesta este la o adâncime mai mare de 40 de metri. Scafandrii militari de la Constanța dispun de echipamentul și pregătirea necesare îndeplinirii unei astfel de misiuni.
Biroul de Presa al M.Ap.N.