Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 124


COMUNICAT


Miercuri, 14 mai a.c., intre orele 8.00 si 16.00, la Cercul Militar National, Sala Bizantina, se va desfasura seminarul international cu tema: "Rolul tarilor invitate sa adere la NATO in combaterea terorismului", organizat de Centrul de Studii Strategice de Securitate, din cadrul Statul Major General, si Asociatia "George C. Marshall - Romania".

La manifestare au fost invitati cercetatori in domeniul securitatii nationale din institutii militare si civile, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, membri ai Comisiilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlamentul Romaniei, specialisti din Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Colegiul National de Razboi, din SUA, atasati militari acreditati la Bucuresti, reprezentanti ai unor organisme neguvernamentale.
Comunicarile prezentate vor face o evaluare si o prognozare riguroasa a mediului international de securitate, a actiunilor de cooperare in combaterea terorismului, precum si o analiza complexa a rolului NATO in asigurarea securitatii si stabilitatii. De asemenea, vor fi evidentiate principalele repere strategice ale angajarii Romaniei in campania antiterorista, si se vor face consideratii privind rolul militar al tarii noastre in acest proces.

Jurnalistii acreditati la M.Ap.N. pot participa la seminar. Persoana de contact: doamna Irina Cucu, tel. 410.08.01, int. 421, mobil 0745-99.62.01.


Biroul de presa al MApN